14 januari 2021

Hormonen in balans, hormooncoach

 

 

Jouw hormooncoach:

Werken aan jouw klachten,
afvallen door een gezonde hormoonbalans en meer energie. 

 
 
 

Voeding l Hormonen l leefstijl

 
Hormonen en leefstijl

Hormonen uit balans?

Je tobt al een tijdje met klachten waar je niet zo goed raad mee weet. Je hebt al van alles uitgeprobeerd maar tot dusver heeft het je niet geholpen. Misschien ben je al bij je huisarts geweest die je klachten ook niet kon verklaren. Je hebt het gevoel dat je hormonen een loopje met je nemen. Of dat nu je menstruatie, overgang of het zwembandje om je middel is waardoor afvallen bijna onmogelijk lijkt.  Hierdoor ben je op zoek gegaan of je klachten misschien met voeding en/of leefstijl kunt verminderen of misschien wel helemaal kunt laten verdwijnen. 

 

    Je bent moe, prikkelbaar en voelt je opgeblazen. Je sleept jezelf door de dag met koffie en suikerrijke snacks.

Je bent zo klaar met (honger)diëten en je bent toe aan een voedingspatroon waar je tot je 80e mee door één deur kan

Je baalt ervan dat je niet de dingen kunt doen die je zo graag wilt en het belemmert je in je dagelijkse doen.

      Het liefste wil je gezond eten, en dit goed kunnen combineren met een gezin maar dat ervaar je als lastig, dus schuif je je plan opzij. Dit frustreert je.

Je hormonen leiden bijna letterlijk een eigen leven


Roelien: “Voel me gezonder en energieker”

Prima ondersteuning bij mijn nieuwe levensstijl. Ik voel me een gezonder en energieker mens. 

Met een hormoonspecialist die jou helpt, wordt het allemaal veel makkelijker

Om je voedingspatroon te veranderen is niet alleen wilskracht nodig. Dit werkt slechts tijdelijk. Het is belangrijk om nieuwe gewoontes aan te leren. Gewoontes die makkelijk in je levensstijl passen, zodat je oude gewoontes vanzelf afzwakken en zullen verdwijnen.

Verwacht daarom ook niet dat alles in één keer lukt. Oefening baart kunst. Als je nog nooit een lekke band van je auto hebt verwisseld zal dat de eerste keer best lastig zijn. Het geeft je misschien de nodige stress en het kost tijd en energie om het karwei goed uit te voeren. Als je het echter 3 keer per week zou doen wordt het vanzelf een fluitje van een cent. Zo is het ook met nieuwe gewoontes.

Het zijn je hormonen die je ’s avonds naar de koelkast doen lopen of je aan een zak chips helpen. Je hormonen bepalen of je vet opslaat en waar je dit op slaat. Zodra het lichaam van binnen optimaal wordt gevoed zal dit merkbaar zijn aan de buitenkant. Je verliest overtollig gewicht, krijgt meer energie, een betere huid etcetera.

Veel huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen jouw hormonen uit balans! Stofwisseling, insuline, cortisol en oestrogeen zijn hormonen die gegarandeerd voor problemen zorgen bij veel populaire diëten en leefstijladviezen. Vanuit mijn kennis kan ik jou precies vertellen WAT jouw helpt, HOE je dit aanpakt, en nog belangrijker: WAAROM  je juist wel het één moet doen en niet het ander. Zo wordt de oorzaak aangepakt.

Ik snaaide ook in de hoop meer energie te krijgen

Als voedingscoach ben ik niet roomser dan de paus. Vrijdagavond, na een drukke werkweek is de energie op. Dat fixen we dus met chips en cola. Een valkuil waarin veel mensen zich zullen herkennen. Als je geen honger hebt is eten nooit de oplossing. Beter is het om gewaar te worden waar je echt behoefte aan hebt. Voor mij kan een uurtje eerder naar bed dan soms echt beter zijn. Ook ik vind dit nog wel eens lastig. Door niet altijd te streng te zijn voor jezelf maar door gewoon af en toe te genieten van ongezonde keuzes heb ik hier een goede weg in gevonden. Bewust kiezen voor een gezonde basis maar ook
af en toe dit soort momenten. Dat is het leven! 

 

 

De beste manier om van je klachten af te komen is om de echte oorzaak aan te pakken

De kracht van hormonen

Je gewicht, humeur, slaap, libido: ze bepalen alles!

Veel mensen leggen geen verband tussen klachten die ze hebben en hun hormonen. Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Hormonen zijn daarmee echte verkeersregelaars die in feite alles bepalen. Ze zijn echter zeer gevoelig voor omgevingsfactoren.  Door verkeerde voeding, te weinig/verkeerde beweging en te veel stress kan je hormoonhuishouding snel ontregelt raken.

Je zal zien dat wanneer je de juiste voeding tot je neemt, je veel minder suikerdips hebt, meer energie door de hele dag heen, je darmen veel rustiger worden en er veel meer rust over je lichaam komt. Immers je darmen die slecht voedsel voor hun kiezen krijgen geven signalen af naar de hersenen. Het lichaam heeft nog niet genoeg gegeten, dus honger. Dat gevoel van niet happy zijn, slecht slapen en de hang naar zoet is typisch iets van een lichaam dat uit balans is. Vaak wordt er gekeken naar hoe kom ik het makkelijkst van de klacht af maar juist door te kijken naar waarom je lichaam zeurt om zoetigheid en geen zin heeft in beweging pak je je klachten pas echt aan om er blijvend vanaf te komen. 

Hormonen worden in de lever afgebroken. Wanneer de lever dit niet of onvoldoende lukt (hier heeft de lever wel de juiste voedingsmiddelen voor nodig) blijven hormonen in het lichaam rondhangen en stapelen zich op. Dit geeft klachten, al zal je niet meteen herkennen dat dit met je hormoonhuishouding te maken heeft. In je darmen worden stofjes gemaakt die zijn uitwerking in de hersenen hebben. Stofjes die jouw happy maken en een tevreden gevoel geven. Maar ook stofjes die jou aanzetten tot actie. Mocht je je afvragen waarom er niets uit je vingers komt dan begint je het nu misschien een beetje te dagen. Ja het zijn je hormonen die uit balans zijn doordat ze niet de juiste voeding, teveel stress of verkeerde beweging op hun bord krijgen. 

 


Gerda: Fijn dat er iemand met je meedenkt”

De goede gesprekken. De valkuilen, de ingesleten gewoontes. Alles is bespreekbaar. Dat betekent niet dat alles ineens goed gaat,
maar wel dat er iemand met je meedenkt. 

Hormonen en voeding
Voeding
Hormoonexpert
Hormonen
hormonen en stress
Leefstijl

Zal ik als hormooncoach jou helpen zodat je:

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je gedurende de hele dag voldoende energie hebt?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je hormonen voor je laten werken, zodat je kunt afrekenen van vage klachten en een opgejaagd gevoel.

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Hoe je met simpele aanpassingen je immuunsysteem kunt verbeteren.

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Wil je eindelijk de energie om je dromen waar te maken?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Eindelijk weer jezelf te zijn. 

Hoe zou jou leven eruit zien als je weer blij bent met je jezelf, bruist van energie, rust in je hoofd en weer genieten waar je zo naar verlangt. 

Dit is ook voor jou weggelegd!

Na slechts enkele weken kwamen mijn hormonen als vanzelf weer in balans en verdwenen veel vage klachten

Zijn jouw hormonen uit balans? Ontdek waarom mijn werkwijze zo succesvol is

Met mijn programma “Fit & vitaal” wordt er aan alle knoppen van het hormoonsysteem gedraaid. We kiezen voor 3 volwaardige maaltijden zonder tussendoortjes, laten alle snelle koolhydraten staan en deze worden vervangen door soorten die het bloedsuiker niet verstoren. We trekken in een paar weken ons bloedsuiker omlaag. Een voorwaarde om gewichtsverlies te realiseren. 

Groente is het toverwoord en dit heeft op meerdere vlakken van je hormoonhuishouding effect. Met behulp van voeding verminderen we ontstekingen en brengen we het lichaam tot rust: dat geeft veel meer energie en minder klachten. We gaan geen hongerlijden doordat we voldoende eiwitten, vetten en vezels binnenkrijgen. Daarmee krijgt ons lichaam de juiste voedingsstoffen binnen wat nodig is om in balans te komen. 

Oestrogeen, insuline en cortisol zijn de hormonen waar het maar al te vaak misgaat, het resultaat: vrouwenkwaaltjes.  Ik geef je de sleutel om hier succesvol afscheid van te nemen.

Stresshormonen gooien je hele hormoonhuishouding op zijn kop en samen met de mental coaching die ik je biedt, kan jij de stappen maken die nodig zijn  om zo het beste uit jezelf te halen. Ik vind het belangrijk dat je gaat begrijpen hoe je systeem werkt en dat je leert waarom het bij jou gaat zoals het gaat. Als je dat begrijpt is het veel makkelijker om vanuit een vrije wil te kiezen voor een andere aanpak. 


Jojanneke: Na de eerste week was ik al door mij gewichtsplateau”

Ik was alweer een tijd bezig om door mijn ‘gewichtsplafond’ te geraken toen ik via Facebook op een bericht van Wilma stuitte. Het bericht trok mijn aandacht omdat ik net een aantal weken daarvoor met mijn huidige voedingscoach had gesproken over de invloed van hormonen. Mijn cyclus was door gebruik van de prikpil ontzettend verstoord en ik kan me niet heugen hoe lang ik al geen  maandelijkse feestje had gevierd. 

Ik trok de stoute schoenen aan en legde Wilma mijn hulpvraag voor: herstellen van mijn cyclus, mijn gewichtsplateau doorbreken of misschien zelfs afvallen? Ja hoor! Wilma kon iets voor mij betekenen. We maakten geheel vrijblijvend een afspraak in haar prettige huiselijke praktijk en wat me daar is overkomen kan ik soms nog steeds niet bevatten….
Wilma is een warm, open en oprecht geïnteresseerd persoon, die middels haar rustige , vriendelijke manier van communiceren de informatie die ze nodig heeft kan verzamelen. Twijfelachtige kwaaltjes krijgen een warm welkom en worden net zo serieus genomen als de ‘grote kwalen’. 

Dus, zit je daar heel prettig en gezellig je verhaal te doen in een heerlijke loungebank onder het genot van een glaasje water….Als blijkt dat Wilma niet alleen uitnodigt tot het ongedwongen doen van je verhaal, maar dat ze ook over een berg aan kennis beschikt. ALLE maar werkelijk AL mijn grote en kleine kwaaltjes stonden in relatie met elkaar. Mijn mond heeft letterlijk open gestaan van verbazing. En Wilma blijft rustig, deelt haar kennis over hormonen die mij zo in de weg zitten. Opnieuw doet ze vrijblijvend haar advies over wat ik zou kunnen aanpassen in mijn voedingsstijl. Ik voel geen verplichtingen, alleen maar ontzettend goed bedoelde raad. 

Ik ga met een bomvolle hersenpan aan hormooninformatie naar huis en op de fiets ben ik even boos op mijn hormonen. Als ik thuis kom zit er al een samenvatting van ons gesprek in mijn mailbox. Ik kan alles nog eens rustig nalezen in de weken die daarop volgen is Wilma bereikbaar voor al mijn vragen. Ze legt me rustig nog 100 keer opnieuw uit waarom ik beter wel of niet bepaalde voedingsstoffen tot me kan nemen.

In ons evaluatiegesprek bespreken we onder dezelfde ongedwongen omstandigheden hoe het gaat. Hier en daar worden de adviezen aangepast en mijn ‘foutjes ‘worden me vergeven. ‘Als je er maar flink van genoten hebt van die bakken chocola’. Ja…lang leve kerst, want daar gaat je planning qua eten. Dus nu gaan we er weer flink tegenaan! Maar na de eerste week was ik al door mijn gewichtsplateau  en mijn menstruatie begint inmiddels weer ‘normaal ‘te lijken. We zijn er nog niet, maar ik heb geloof in mezelf omdat ik geloof in Wilma: haar oneindige kennis, haar open en warme persoonlijkheid, haar ondersteuning en haar motivatie gaan mij en mijn hormonen helemaal in balans brengen. En daar wordt ik een stuk gezelliger van!

Breng je hormonen in balans voor een fit, slank en energiek gevoel

‘Fit & vitaal’ is een online programma wat je volgt in je eigen tijd en tempo wanneer het jou uitkomt. In 10 lesmodules  ga je leren wat gezondere voedingskeuzes zijn, waarom afvallen tot op heden niet geleid heeft tot een blijvend succes en wat de invloed van hormonen is als het gaat om je gezondheid en vitaliteit en klachten. Je ontvangt elke week mail van mij met daarin iedere week een lesmodule, weekmenu en boodschappenlijstje. Zo blijft het overzichtelijk en direct toepasbaar. Het programma volg je in je eigen tempo en daarmee integreer jij nieuwe gewoontes die nodig zijn om zo ook echt je resultaat te zullen halen. De modules zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat jij je doel bereikt. Ik laat je niet aanmodderen want we gaan voor blijvend succes!

 

Je hormonen uit balans? Als hormoonspecialist help ik je graag

Je bent een ambitieuze vrouw. Je legt de lat hoog. Je wilt begrijpen waarom je kiest voor de voeding die je tot je neemt en inzicht krijgt als het misgaat. De kennis die je meekrijgt in het Fit & vitaal programma ben je hard nodig om vanuit vrijheid voor een andere leefstijl te kiezen. Als je eerlijk bent weet je dat je het niet alleen kunt. Iemand die je een liefdevolle schop onder je…. verkoopt als je echt stappen wilt zetten voor blijvend resultaat. Iemand die met je meekijkt, die het overzicht voor je bewaart en kijkt welke stappen er al zijn gezet en welke nog niet. Je wilt graag een stok achter de deur en iemand die je erbij helpt. 

Dan is dit de oplossing voor jou! 
Persoonlijk coachingstraject 

Je volgt het 10-weekse online programma “Fit & vitaal” met 10 lesmodules twv €159,- Daarnaast krijg je 4 persoonlijke 1 op 1 sessies live in de praktijk of online. Net wat jij prettig vindt en wat past in jouw agenda. We haken in op wat jij nodig bent en stemmen de adviezen persoonlijk af. 

 

Hormonen en voeding

 

PERSOONLIJK COACHINGSTRAJECT

Voor je stok achter de deur

4 persoonlijke 1 op 1 coach sessies met persoonlijk afgestemde adviezen

onlineprogramma met 10 lesmodules over voeding, coaching, stress, afvallen en hormonen 


E-book met heerlijke recepten


10 uitgewerkte weekmenu’s +
 boodschappenlijstjes


Tussentijds e-mail ondersteuning

 

Gun jezelf die energieke en sprankelende vrouw te worden waar je zo naar verlangt

Afvallen zonder dieet door een gezonde hormoonbalans. Een einde aan misschien wel jaren tobben met je gezondheid. De strijdbijl begraven en leren hoe je gezonde voeding kan inzetten om hormonaal weer in balans te komen. Je bent toe aan rust in je hoofd en verlangt naar een ontspannen manier van leven waarbij je geen gebruik meer hoeft te maken van je wilskracht. Je hebt het al zo vaak geprobeerd maar het is je tot nu toe niet gelukt. 

 Laat je hormonen voor je werken want van je hormonen win je het nooit!

Wil je nu direct aan de slag om van jouw klachten af te komen? Wil je iets anders dat echt resultaat oplevert?
 Meld je dan nu direct aan voor dit unieke programma en we gaan samen aan de slag.

JOUW INVESTERING IN
FIT & VITAAL MET COACHING

€ 247,- (incl) BTW


Johanna: “Ik heb na 10 weken mijn gewenste resultaat”

Fijne begeleiding, Geduld en aandacht, Leerzaam (veel tips), Je kan lekker jezelf zijn (niks is gek)
Wilma laat je ook lekker aan het denken zetten (als jezelf weer met een excuus kwam)
Ik heb na 10 weken mijn gewenste resultaat, 8 kg kwijt, veel meer energie!
Dit had ik zelf totaal niet verwacht!! Ik ben trots op mezelf. maar zonder Wilma was dit nooit gelukt !
Thanks!! Tot januari!!

Hoe weet ik welk traject het beste bij mij past?

Fit & vitaal Online: je wilt je over de hele linie beter voelen. Meer energie, minder hormonale klachten zoals overgang, menstruatie, vermoeidheid en een wat gewichtsverlies is ook erg gewenst. Je kunt dit prima alleen, je hebt de discipline om op eigen houtje met de informatie, recepten en opdrachten aan de slag te gaan. 

Fit & vitaal met coaching in de praktijk of via beeldbellen: Je weet dat je het niet alleen kan, je hebt die stok achter de deur nodig, iemand die met je meekijkt en zondig bijstuurt. Naast het prachtige online programma krijg je 4 persoonlijke 1 op 1 sessies in de praktijk of via videobellen. 

Kom je er niet helemaal uit of wil je eerst graag je hulpvraag samen bespreken? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek aan.  
Dan gaan we samen onderzoeken of mijn methode bij je past en of ik iets voor je kan betekenen. 

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan