6 juli 2022

Hormoonbalans

Hormonen uit balans?


Hoe raken jouw hormonen uit balans?

Hormonen zijn boodschappers van ons lichaam en hebben invloed op hoe we eruitzien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Ze bepalen of je makkelijk spieren opbouwt en vet verbrandt of dat je dit vet juist hardnekkig vasthoudt. Eigenlijk is er niets in je lichaam dat niet wordt aangestuurd door je hormonen. Hormonen zijn daarmee echte verkeersregelaars die in feite alles bepalen. Door middel van het herkennen van symptomen kunnen we hormonale disbalansen opsporen. Vervolgens gaan we op zoek naar de echte oorzaken hierachter, passen we onze leefstijl aan en nemen we voorgoed afscheid van onze klachten.

 

Symptomen en aandoeningen die wijzen op een hormonale disbalans

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen geholpen die kampten met hormonale klachten. Vaak door populaire diëten, trainingsmethodes en verkeerde leefstijl die jouw hormonen uit balans brengen. Hierdoor ontwikkel je klachten, voel je je futloos en krijg je overgewicht. 

Als hormonen uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden zoals:

 • Overgewicht/diabetes ll
 • Vermoeidheid
 • Migraine
 • Stress
 • Slaapproblemen
 • Trage schildklierwerking
 • Darmproblemen
 • Menstruatieklachten
 • PCOS
 • Overgangsklachten
 • PMS
 • Endometriose
 • Auto-immuunziektes

….. Zomaar een greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden.

Eigenlijk bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Deze klachten kunnen met leefstijl coaching verholpen of worden afgezwakt. Door de specifieke hormonen die bij de klacht betrokken zijn te activeren of af te remmen met voeding of leefstijl coaching pak je het probleem bij de wortel aan. 

Voeding heeft een grote invloed op de aanmaak van hormonen. Zo kan het zijn dat er door het weglaten of juist toevoegen van specifieke voedingskeuzes,  hormonen hun werking beter kunnen doen. Het verbeterd het immuunsysteem en de darmwerking waardoor je systeem zijn werk beter kan doen en dit merk je al snel aan je energieniveau, je gemoedstoestand en krijgt het gewicht wat bij je past. 

Al 7 jaar ervaring met deze succesvolle methode

Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg is: hoe moet ik me deze werkwijze voorstellen? 

Met mijn ‘vrij van hormonale ongemakken methode’ wordt er aan alle knoppen van het hormoonsysteem gedraaid. We kiezen voor 3 volwaardige maaltijden zonder tussendoortjes en trekken in een paar weken ons bloedsuiker omlaag. Een voorwaarde om gewichtsverlies te realiseren. 

Met behulp van voeding verminderen we ontstekingen en brengen we het lichaam tot rust: dat geeft veel meer energie en minder klachten. We gaan geen hongerlijden doordat we voldoende eiwitten, vetten en vezels binnenkrijgen. Daarmee krijgt ons lichaam de juiste voedingsstoffen binnen wat nodig is om in balans te komen. 

Oestrogeen, insuline en cortisol zijn de hormonen waar het maar al te vaak misgaat, het resultaat: vrouwenkwaaltjes.  Ik geef je de sleutel om hier succesvol afscheid van te nemen.

Met de mental coaching die ik je biedt, kan jij de stappen maken die nodig zijn om niet terug te vallen in oude gewoontes. Ik vind het belangrijk dat je gaat begrijpen hoe je systeem werkt en dat je leert waarom het bij jou gaat zoals het gaat. Als je dat begrijpt is het veel makkelijker om vanuit een vrije wil te kiezen voor een andere aanpak. 

 

 Zijn jouw hormonen uit balans?   

Kom erachter of jouw klachten komen door een hormonale disbalans

Ontdek het in deze gratis check