Pompoensoep, heerlijke herfstsoep

De herfst is aangebroken en buiten word het kouder. Dan krijg je als vanzelf meer behoefte aan iets warms en hartigs. Pompoensoep is een heerlijke herfstsoep. Deze zit boordevol waardevolle ingrediënten waar je lijf heel blij van word.  Hieronder deel ik het recept met je.

1500 gr biologische pompoen (bij de oranje kan de schil blijven zitten)
3 sjalotjes
stukje gemberwortel (30 gr)
2 teentjes knoflook
800 ml groentebouillon
5 gr koriander
1 tl gemalen komijnzaad
peper en zout

Snijd de sjalotjes, gember en knoflook fijn. Fruit de sjalotjes, knoflook, gember, en koriander en doe de groentebouillon erbij. Snijd de ontpitte pompoen in kleine stukjes en voeg deze bij de bouillon.Laat alles goed warm worden en blijf voortdurend roeren. Voeg peper en zout en een tl komijnzaad toe. Wanneer de pompoen zacht word je giet het mengsel in de blender en blender het tot een glad geheel. Wanneer de soep nog iets te dik is kun je nog wat bouillon toevoegen.

Eet smakelijk

 

Like&deel dit bericht