Zirbe: natuurlijke oplossing voor slaapproblemen

Val je moeilijk in slaap?
Lig je ‘s nachts vaak te woelen of slaap je onrustig?
Word je ‘s morgens ‘gebroken’ wakker?

Als je dit bekend in de oren klinkt is de kans groot dat jij bij de groep Nederlanders zit die kampt met slaapproblemen. Zelfs een derde van alle Nederlanders  slaapt slecht, wordt meerdere keren per nacht wakker en voelt zich daardoor de volgende dag niet fit. Jaarlijks slikken Nederlanders zo’n 200 miljoen slaap-en kalmeringstabletten om maar in slaap te komen. Goed voor de symptoombestrijding, maar de oorzaak neem je er niet mee weg.

Slaapproblemen zijn het gevolg van een verkeerde leefstijl. Door patronen die niet bij je natuur passen. Denk hierbij aan een verkeerd eetpatroon, beweegpatroon, ontspanpatroon, denkpatroon tot het dagelijks ontregelen van je bioritme. De hedendaagse mens leeft onnatuurlijk en onlogisch: we nemen een slaappil om in slaap te komen en drinken overdag cafeïne om wakker te blijven. Praktijk Hormoonbalans beseft maar al te goed dat dit grote gevolgen heeft voor je gezondheid.

’s Nachts herstellen we. Ons lichaam herstelt tijdens je slaap. Je lever, je darmen, je lichaamscellen, waar ze overdag hard moeten werken herstellen ze tijdens je slaap. Als je die niet genoeg krijgt herstel je dus niet genoeg of minder goed. Dit uit zich op allerlei manieren. De volgende dag ben je moe, je krijgt meer zin om te snacken omdat je verzadigingshormoon ghreline minder goed werkt. Te weinig slaap heeft veel invloed op ons immuunsysteem en suikerstofwisseling en kan veel lichamelijke processen in de war schoppen.
Voldoende slaap is belangrijk voor lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid van de mens.  Slaap je niet voldoende dan onderdruk je je immuunsysteem met meer kans op griep en ziekte.  Melatonine is je allergrootste antioxidant. Of anders gezegd: door een slechte slaap verouder je relatief sneller.

Veel mensen grijpen hierdoor naar melatonine supplementen terwijl er dikwijls helemaal geen melatonine tekort is.
De oorzaken kunnen verschillend zijn maar veelal is het te wijten aan psychische belasting en stress.

Praktijk Hormoonbalans heeft daarvoor iets bijzonders in huis. Speciaal uit Oostenrijk

ZIRBE– Koningin van de Alpen

Zirbe is 100% natuurlijk. Je slikt dus niets. Het is de geur van de etherische olie van de Alpenden die een positieve invloed heeft op ons lichaam, 1 tot 3 druppeltjes olie zorgen ervoor dat u ontspannen in slaap valt en uitgeruster weer opstaat. Zirbe is dus geen slaapmiddel maar de geur brengt het lichaam tot rust. De ZirbenWürfel of Zirbenspray kan hierdoor een bijdrage leveren aan een goede nachtrust.
De gezondheidsproducten uit 100% zirbenhout van de ZirbenFamilie, zijn ook uitermate geschikt voor slaapproblemen bij kinderen.

Ook  mensen met allergieën varen wel bij Zirbe vanwege antibacteriële werking.

Zirbenhout kan deze positieve effecten hebben.

Verbetert de slaapkwaliteit (bijvoorbeeld bij slaapproblemen)

Verlaagt de hartslag met circa 3500 hartslagen per dag

Stimuleert de bloedsomloop

Verbetert het concentratievermogen

Werkt ontstekingsremmend

Bevordert het herstelvermogen

Is een weldaad voor het lichaam

Heeft een aangename geur en verbetert de luchtkwaliteit in huis

 

Het hout van de Zirbe (latijn Pinus Cembra) heeft zeer speciale eigenschappen. Deze eeuwenoude bomen groeien vlak onder de boomgrens op zo’n 1400 tot 2500 meter hoogte. Zirbehout heeft met zijn unieke etherische oliën een positieve werking op de mens, zowel op lichaam, als geest. Bij diverse instituten zijn verschillende positieve eigenschappen van het alpendennenhout wetenschappelijk aangetoond, zowel bij volwassenen als bij kinderen. (o.a. Joanneum Research Institutes Graz). Tijdens het slapen in een kamer met Zirbe vermindert bijvoorbeeld de tijd dat het lichaam nodig heeft om te herstellen. Ook daalt de hartslag met 3500 slagen per dag; dat staat gelijk aan een uur hartactiviteit per dag!

Like&deel dit bericht