Nix in the fridge

Soms heb je van die dagen. De koelkast is nagenoeg leeg. Je was van plan om die ene salade te maken maar ja daar heb je niet alle ingrediënten van in huis. En van dat andere gerecht wat goed in je systeem ligt heb je ook niet alles in huis. Toch wil je gezond eten en niet weer terugvallen op  die geijkte boterham (die je toevallig wel altijd op voorraad hebt ).  Dit overkwam mij vorig jaar op vakantie in Italië. Op dit soort momenten wordt mijn creatieve brein aangezwengeld. Ik probeer dan vooral  te kijken naar wat er allemaal wel in de koelkast ligt en vooral te vermijden wat er allemaal had moeten liggen. En het zal je verbazen: op dat soort momenten worden de lekkerste recepten geboren. Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat en hopla in een handomdraai toch weer een gezonde creatie op tafel. Dit keer was het tomaten met ham en noten. Supersimpel ,  makkelijk klaar te maken en bovendien  erg lekker. Wat wil een mens nog meer?

Ik deel het recept met je. Ik hoop dat je het zelf ook een keertje uitprobeert. En wees dan vooral niet bang met experimenteren. Gewoon doen, dan gebeurt het gewoon!

  • 2 grote vleestomaten of 3 a 4 gewone tomaten
  • 100 gram ham (ik had gegrilde achterham maar dit had ook beenham, rauwe ham of iets anders naar keuze kunnen zijn.
  • 2 a 3 handen  noten, ongeveer 50 gram (mengeling van amandelen, walnoten, paranoten, hazelnoten) dat wat je in huis hebt
  • Paar blaadjes basilicum

Snijd de tomaten in plakjes, sprenkel er wat olijfolie over. Scheur de ham in stukken en verdeel het over de plakjes tomaat. Strooi de noten en basilicum over de tomaten en ham. Eet smakelijk!