Vier uur cup a soup of bakkie bullet proof?

Je kent het moment vast wel. Je lunch lijkt urenlang geleden en je avondeten is ook nog ver weg. Je maag begint misschien al wel te rommelen en je krijgt zin in iets lekkers. Dit is een lastig moment om je gezonde verstand gezond te houden. Veel mensen duiken de koektrommel in of verliezen zich in een reep chocola. De voedingsindustrie weet dit ook en heeft daar iets voor bedacht. Cup a soup. Een hartig kommetje soep.  De makers hebben er zelfs een slogan voor bedacht: 16.00 uur cup a soup. Het mag vast geen verassing zijn dat dit poedertjes weinig met gezond te maken heeft. Het zit vol met smaakversterkers, zout en E-nummers. Ik hoop dat je begrijpt dat deze instant poedertjes veel meer doen dan alleen je rammelende maag gerust stellen.

Ben jij op zoek naar een gezond tussendoortje die goed  verzadigt  en ook nog eens gezond is voor je?
Probeer eens een bakkie bulletproof koffie

Bulletproof Koffie: Wat is het en hoe maak je het?

Om een lange middag op te vangen kun je gezonde vetten aan je bakkie koffie toevoegen. Door een koffielepel roomboter en een koffielepel kokosolie door je koffie te mengen creëer je een bakkie leut die veel verzadiging levert zonder daarbij je hormoonbalans te verstoren. De vetten uit roomboter en kokosolie zijn korte keten vetzuren waardoor ze een boost in concentratie opleveren aan je brein. Je honger verdwijnt en je snort er prima nog de rest van de middag op door zonder in de verleiding te komen en je te verliezen  aan allerlei zoetigheid. Deze bulletproof koffie is een veel gezondere keuze om  de lekkere trek op te vangen in de middag. Overigens werkt dit natuurlijk ook goed in de ochtend.

Hoe maak je nu een bullet proof koffie? Je zet een kop koffie zoals je dat gebruikelijk doet. Filterkoffie of een kopje uit een bonenautomaat maakt geen verschil. Het makkelijkst  gaat het als je de koffie in een blender doet. Voeg hieraan de roomboter en kokosolie en je blendert het geheel in een paar tellen tot een romige massa. Tip: als je de blender van tevoren even omspoelt met heet water koelt de koffie niet al teveel af en blijft deze lekker warm. Je kunt kokosolie ook vervangen door MCT olie. Deze olie wordt door de hersenen meteen omgezet in energie. De olie is echter alleen te koop via internet.

Geniet van je romige bakkie leut.