18 januari 2017

Blij bericht “Prikpil”

Van één van mijn blije klanten:
Ik was alweer een tijd bezig om door mijn ‘gewichtsplafond’ te geraken toen ik via Facebook op een bericht van Wilma stuitte. Het bericht trok mijn aandacht omdat ik net een aantal weken daarvoor met mijn huidige voedingscoach had gesproken over de invloed van hormonen. Mijn cyclus was door gebruik van de prikpil ontzettend verstoord en ik kan me niet heugen hoe lang ik al geen maandelijks feestje had gevierd.

Ik trok de stoute schoenen aan en legde Wilma mijn hulpvraag voor: herstellen van mijn cyclus, mijn gewichtsplateau doorbreken of misschien zelfs afvallen? Ja hoor! Wilma kon iets voor mij betekenen. We maakten geheel vrijblijvend een eerste afspraak in haar prettige huiselijke praktijk en wat me daar is overkomen kan ik soms nog steeds niet bevatten..
Wilma is een warm, open en oprecht geïnteresseerd persoon, die middels haar rustige, vriendelijke manier van communiceren de informatie die ze nodig heeft kan verzamelen. Twijfelachtige kwaaltjes krijgen een warm welkom en worden net zo serieus genomen als de ‘grote kwalen’.

Dus, zit je daar heel prettig en gezellig je verhaal te doen in een heerlijke loungebank onder het genot van een glaasje water .. Als blijkt dat Wilma niet alleen uitnodigt tot het ongedwongen doen van je verhaal, maar dat ze ook over een berg aan kennis beschikt. ALLE maar werkelijk AL mijn grote en kleine kwaaltjes stonden in relatie met elkaar. Mijn mond heeft letterlijk open gestaan van verbazing. En Wilma blijft rustig, deelt haar kennis over de hormonen die mij zo in de weg zitten. Opnieuw doet ze vrijblijvend haar advies over wat ik zou kunnen aanpassen in mijn voedingsstijl. Ik voel geen verplichtingen, alleen maar ontzettend goed bedoelde raad.

Ik ga met een bomvolle hersenpan aan hormooninformatie naar huis en op de fiets ben ik even boos op mijn hormonen.
Als ik thuis kom zit er al een samenvatting van ons gesprek in mijn mailbox. Ik kan alles nog eens rustig nalezen en in de weken die daarop volgen is Wilma bereikbaar voor al mijn vragen. Ze legt me rustig nog 100 keer opnieuw uit waarom ik beter wel of niet bepaalde voedingsstoffen tot me kan nemen.

In ons evaluatiegesprek bespreken we onder dezelfde ongedwongen omstandigheden hoe het gaat. Hier en daar worden de adviezen aangepast en mijn ‘foutjes’ worden me vergeven. ‘Als je maar flink genoten hebt van die bakken chocola ’. Ja.. lang leve kerst, want daar gaat je planning qua eten. Dus nu gaan we er weer flink tegenaan! Maar na de eerste week was ik al door mijn gewichtsplateau en mijn menstruatie begint inmiddels weer ‘normaal’ te lijken. We zijn er nog niet, maar ik heb geloof in mezelf omdat ik geloof in Wilma: haar oneindige kennis, haar open en warme persoonlijkheid, haar ondersteuning en haar motivatie gaan mij en mijn hormonen helemaal in balans brengen. En daar wordt ik een stuk gezelliger van!