14 januari 2021

Hormonen in balans, persoonlijke coaching

 

 

Samen op zoek

naar de echte oorzaak van

jouw klachten

 
 
 

Voeding l Hormonen l leefstijl

 
Hormonen en leefstijl

Je tobt al een tijdje met klachten waar je niet zo goed raad mee weet. Je hebt al van alles uitgeprobeerd maar tot dusver heeft het je niet geholpen. Misschien ben je al bij je huisarts geweest die je klachten ook niet kon verklaren. Je hebt het gevoel dat je hormonen een loopje met je nemen. Of dat nu je menstruatie, overgang of het zwembandje om je middel is waardoor afvallen bijna onmogelijk lijkt.  Hierdoor ben je op zoek gegaan of je klachten misschien met voeding en/of leefstijl kunt verminderen of misschien wel helemaal kunt laten verdwijnen. Vaak kunnen deze klachten door je voeding en/of leefstijl aan te passen verholpen of worden afgezwakt. Door actief jouw leefstijl te veranderen kan dit van grote waarde zijn voor je gezondheid.

Herkenbaar?

 

      Je bent moe, prikkelbaar en voelt je opgeblazen. Je sleept jezelf door de dag met koffie en suikerrijke snacks.

Ben je zo klaar met (honger)diëten en ben je toe aan een voedingspatroon waar je tot je 80e mee door één deur kan?

Je baalt ervan dat je niet de dingen kunt doen die je zo graag wilt en het belemmert je in je dagelijkse doen.

      Het liefste wil je gezond eten, en dit goed kunnen combineren met een gezin maar dat ervaar je als lastig, dus schuif je je plan opzij. Dit frustreert je.

Leiden je hormonen bijna letterlijk een eigen leven?

De meeste mensen leggen geen verband tussen de verschillende symptomen die ze hebben en hun hormonen. Maar wat hebben hormonen en gezondheid dan met elkaar te maken?
Eigenlijk is er niets in je lichaam dat niet wordt aangestuurd door je hormonen. Hormonen zijn daarmee echte verkeersregelaars die in feite alles bepalen.

Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je stressbestendigheid en ook je humeur.  Ze bepalen of je makkelijk spieren opbouwt en vet verbrandt of dat je dit vet juist hardnekkig vasthoudt.

Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Bij de meeste mensen raken de hormonen verstoord door slechte eetgewoonten, te veel stress en een verkeerd bewegingspatroon.

 

Gerda
De goede gesprekken. De valkuilen, de ingesleten gewoontes. Alles is bespreekbaar. Dat betekent niet dat alles ineens goed gaat,
maar wel dat er iemand met je meedenkt. 

Hoe zou je het vinden?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je gedurende de hele dag voldoende energie hebt?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je hormonen voor je laten werken, zodat je kunt afrekenen van vage klachten en een opgejaagd gevoel.

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Hoe je met simpele aanpassingen je immuunsysteem kunt verbeteren.

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Wil je eindelijk de energie om je dromen waar te maken?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Eindelijk weer jezelf te zijn. 

Hoe zou jou leven eruit zien als je weer blij bent met je jezelf, bruist van energie, rust in je hoofd en weer genieten waar je zo naar verlangt.  Dit is ook voor jou weggelegd!

Ben jij eraan toe om je levensstijl te veranderen?

Hormonen en voeding
Voeding
Hormoonexpert
Hormonen
hormonen en stress
Leefstijl

Persoonlijke coaching

Wat jouw klacht ook is, ik ga graag samen met jou op zoek of ik iets voor je kan betekenen. Om je op weg te helpen naar een klachtenvrijer leven, is het van belang dat je wel de nodige basiskennis ontvangt. Daarom heb ik het Starterspakket geschreven. Hierin vindt je de nodige basiskennis die je nodig bent om gezonde keuzes te kunnen maken. Deze basiskennis helpt je op weg in de supermarkt voor de juiste keuzes op voedingsgebied, geeft uitleg over een stabiele bloedsuikerspiegel en helpt je op weg  met een beweegplan. Dit stukje E-learning wordt gekoppeld aan 3 losse consulten om jouw specifieke klachten aan te pakken. Dit traject is met name geschikt als je één specifieke klacht hebt. Tijdens de 1 op 1 momenten kunnen we inzoomen op jouw klacht en hierop een persoonlijk plan maken. Wanneer het wenselijk is, is dit uit te breiden met losse consulten.

Traject naar keuze                                       € 139,95
Los consult 30 min                                       €   35,- 


Jojanneke 

Ik was alweer een tijd bezig om door mijn ‘gewichtsplafond’ te geraken toen ik via Facebook op een bericht van Wilma stuitte. Het bericht trok mijn aandacht omdat ik net een aantal weken daarvoor met mijn huidige voedingscoach had gesproken over de invloed van hormonen. Mijn cyclus was door gebruik van de prikpil ontzettend verstoord en ik kan me niet heugen hoe lang ik al geen  maandelijkse feestje had gevierd. 

Ik trok de stoute schoenen aan en legde Wilma mijn hulpvraag voor: herstellen van mijn cyclus, mijn gewichtsplateau doorbreken of misschien zelfs afvallen? Ja hoor! Wilma kon iets voor mij betekenen. We maakten geheel vrijblijvend een afspraak in haar prettige huiselijke praktijk en wat me daar is overkomen kan ik soms nog steeds niet bevatten….
Wilma is een warm, open en oprecht geïnteresseerd persoon, die middels haar rustige , vriendelijke manier van communiceren de informatie die ze nodig heeft kan verzamelen. Twijfelachtige kwaaltjes krijgen een warm welkom en worden net zo serieus genomen als de ‘grote kwalen’. 

Dus, zit je daar heel prettig en gezellig je verhaal te doen in een heerlijke loungebank onder het genot van een glaasje water….Als blijkt dat Wilma niet alleen uitnodigt tot het ongedwongen doen van je verhaal, maar dat ze ook over een berg aan kennis beschikt. ALLE maar werkelijk AL mijn grote en kleine kwaaltjes stonden in relatie met elkaar. Mijn mond heeft letterlijk open gestaan van verbazing. En Wilma blijft rustig, deelt haar kennis over hormonen die mij zo in de weg zitten. Opnieuw doet ze vrijblijvend haar advies over wat ik zou kunnen aanpassen in mijn voedingsstijl. Ik voel geen verplichtingen, alleen maar ontzettend goed bedoelde raad. 

Ik ga met een bomvolle hersenpan aan hormooninformatie naar huis en op de fiets ben ik even boos op mijn hormonen. Als ik thuis kom zit er al een samenvatting van ons gesprek in mijn mailbox. Ik kan alles nog eens rustig nalezen in de weken die daarop volgen is Wilma bereikbaar voor al mijn vragen. Ze legt me rustig nog 100 keer opnieuw uit waarom ik beter wel of niet bepaalde voedingsstoffen tot me kan nemen.

In ons evaluatiegesprek bespreken we onder dezelfde ongedwongen omstandigheden hoe het gaat. Hier en daar worden de adviezen aangepast en mijn ‘foutjes ‘worden me vergeven. ‘Als je er maar flink van genoten hebt van die bakken chocola’. Ja…lang leve kerst, want daar gaat je planning qua eten. Dus nu gaan we er weer flink tegenaan! Maar na de eerste week was ik al door mijn gewichtsplateau  en mijn menstruatie begint inmiddels weer ‘normaal ‘te lijken. We zijn er nog niet, maar ik heb geloof in mezelf omdat ik geloof in Wilma: haar oneindige kennis, haar open en warme persoonlijkheid, haar ondersteuning en haar motivatie gaan mij en mijn hormonen helemaal in balans brengen. En daar wordt ik een stuk gezelliger van!

 

 

3 persoonlijke 1 op 1 coach sessies

 

E-learning Starterspakket met voeding en leefstijl informatie

 

Persoonlijk tussentijds e-mail ondersteuning

 

 

 

 

OF WIL JE MEER?

KIES DAN VOOR HET
FIT & VITAAL MET COACHING

Je bent een ambitieuze vrouw. Je legt de lat hoog. Je wilt begrijpen waarom je kiest voor de voeding die je tot je neemt en inzicht krijgt als het misgaat. De kennis die je meekrijgt in het Fit & vitaal programma ben je hard nodig om vanuit vrijheid voor een andere leefstijl te kiezen. Als je eerlijk bent weet je dat je het niet alleen kunt. Iemand die je een liefdevolle schop onder je…. verkoopt als je echt stappen wilt zetten voor blijvend resultaat. Iemand die met je meekijkt, die het overzicht voor je bewaart en kijkt welke stappen er al zijn gezet en welke nog niet. Je wilt graag een stok achter de deur en iemand die je erbij helpt. 

JOUW INVESTERING IN
FIT & VITAAL MET COACHING

 

€ 199,- (incl) BTW

De vitale vrouw

Hoe weet ik welk traject het beste bij mij past?

Fit & vitaal Online: je wilt je over de hele linie beter voelen. Meer energie, minder hormonale klachten zoals overgang, menstruatie, vermoeidheid en een wat gewichtsverlies is ook erg gewenst. Je kunt dit prima alleen, je hebt de discipline om op eigen houtje met de informatie, recepten en opdrachten aan de slag te gaan. 

Fit & vitaal met coaching in de praktijk of via beeldbellen: Je weet dat je het niet alleen kan, je hebt die stok achter de deur nodig, iemand die met je meekijkt en zondig bijstuurt. Naast het prachtige online programma krijg je 60 minuten coaching te verdelen in meerdere contactmomenten in de praktijk of via videobellen. 

Traject naar keuze: Je hebt hulp nodig bij een specifieke klacht, hiervoor ben je niet alle informatie en mindset coaching nodig. Het karakter bij dit traject ligt op de 1 op 1 coaching en minder op achtergrond informatie. Dit traject is bijzonder geschikt wanneer advies op maat noodzakelijk is zoals bij voedselintoleranties en PDS. 

Kom je er niet helemaal uit of wil je eerst graag je hulpvraag samen bespreken? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek aan.  
Dan gaan we samen onderzoeken of mijn methode bij je past en of ik iets voor je kan betekenen. 

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan