23 november 2016

Detox

Alle ziekten vinden hun oorsprong in storingen van het bloed, hetzij door storingen in de circulatie, hetzij door verkeerde samenstelling

Detoxen, wordt tegenwoordig steeds populairder en niet zonder reden. Een detoxkuur kan namelijk een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en fitheid van je lichaam.

Het ontgiften zelf is een natuurlijk proces waarbij je lichaam 24 uur per dag gifstoffen, zoals pesticiden en andere chemicaliën, die je bewust of onbewust tot je neemt, uit je cellen, organen en bloed haalt. Deze gifstoffen worden hierna verwerkt door de lever en uitgescheiden door de nieren, urine, ontlasting, ademhaling en transpiratie. Wanneer de aanvoer van toxines te groot is voor je lever (of wanneer deze niet optimaal kan ontgiften) kan de samenstelling van dit vocht/bloed dusdanig veranderen.

Het lichaam bestaat voor tweederde uit vocht.
In totaal circuleert er in het menselijk lichaam circa 9 liter vocht.

De gezondheid van ons lichaamsvocht is mede afhankelijk van de gezondheid van ons spijsverteringsstelsel. Spijsverteringsstoornissen spelen altijd een grote rol in het ontstaan van ziektes. Iedere spijsverteringsstoornis, of ze nu komt van de maag, de darm, de lever of een ander orgaan, of ze nu klachten veroorzaakt of niet, verslechterd weer de toestand van de darmsappen. En deze verslechterd weer de toestand van bloed en lymfe, wat op haar beurt weer op de organen zijn uitwerking heeft. Bedenk dat je gehele (hart en) vaatstelsel afhankelijk is van de doorbloeding en dat de samenstelling van dit bloed mede afhankelijk is voor het functioneren van onze organen. Deze samenstelling van het bloed weerspiegelt zich ook in de huid en dan met name die van het gezicht. Een ongezonde toestand van het lichaamsvocht is vaak van de huid af te lezen.

Elk lichaam heeft zo zijn eigen grenzen als het gaat om de hoeveelheid gifstoffen die het lichaam aan kan, voordat vervelende klachten of ziektes de kop op steken. Een teveel aan gifstoffen veroorzaakt namelijk altijd stress en/of schade in onze stofwisseling.

Ziekten spelen zich, bij hun ontstaan, in eerste instantie af op het niveau van de bloedsappen (humorale ziektestadium) en pas later, in een voortschrijdend stadium, over naar het niveau van de cellen (cellulaire ziektestadium). In beide stadia is genezing alleen te bereiken met het weer gezond maken van de sappen.

Zoals je misschien nu wel begrijpt is het gezond houden van ons spijsverteringsstelsel zodat de samenstelling van het bloed optimaal blijft geen overbodige luxe.

Het is dus niet meer een zaak van “of “we wel moeten detoxen maar meer een zaak  van “hoe vaak” we gaan detoxen. Bedenk dat ons lichaam dagelijks wordt blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling: stress, medicijngebruik, lucht-, cosmetica- en voedselvervuiling. Eén van deze vervuilingsbronnen is voedsel. De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan zorgt ervoor dat we vaak kiezen voor gemak. Dat resulteert in junkfood, kant-en-klaar maaltijden, en overig bewerkt voedsel . Allen met allerlei toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers, suikers en zout. Het resultaat: afvalstoffen hopen zich op in je lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze stoffen draait onze eigen “opruimdienst” overuren. Het resultaat: we worden zwaarder, vermoeider en leven ongezonder. Met alle gevolgen van dien. Tijd voor een body & mind reset. Let’s detox! 

Als je weinig rommel in huis hebt hoef je weinig op te ruimen
Dit geldt ook voor onze ontgiftingsorganen. Wanneer deze overbelast raken gaat dit ten koste van de energie van de gastheer.

Binnen mijn praktijk bied ik cliënten de mogelijkheid gebruik te maken van een detoxkuur. Voor de detox gebruik ik de producten van Innerwave. De innerwave kuur is een 12 – 17 daagse 100% natuurlijke detoxkuur ondersteund met voedende, reinigende en herstellende supplementen. Met deze kuur reinig je lichaam en geest op een verantwoorde en daadkrachtige manier. Je voelt je weer als herboren. Sterk, energiek, fris en geestelijk scherper dan ooit. Te mooi om waar te zijn. Nog niet overtuigd? Ervaar het zelf!

Detox – Feel alive!

Waarom detoxen?

Door te sapvasten, oftewel met een sapkuur, geef je je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Het detox effect wordt versterkt door de combinatie van 100% natuurlijke reinigende, voedende en herstellende supplementen. Met andere woorden: Innerwave heeft de ideale formule voor een zuiver lichaam en scherpe geest!

Een andere positieve bijwerking is dat je tijdens een detox kuur bewuster wordt van wat je eet en wat voor werking dit heeft op lichaam en geest. Enkele positieve detoxeffecten op een rijtje:

 • Een super fit en energiek gevoel geven (je voelt je sterker, jonger en als herboren)
 • Helpen het extra gewicht dat je met je meedraagt kwijt te raken
 • Het lichaam helpen te ontgiften / zuiveren
 • Een stabiel zuur base evenwicht in je lichaam bevorderen
 • Je stofwisseling & het zelfreinigend vermogen van je lichaam bevorderen
 • Vermoeidheid terugdringen (je voelt je als herboren)
 • Je weerstand tegen bacteriën en schimmels verhogen & immuunsysteem verbeteren
 • Je metabolisme op een natuurlijke manier laten stijgen
 • Bijdragen aan een strakke & stralende huid
 • Je helpen gezond oud te worden, wie wil dat nu niet?!
 • Zorgen voor emotionele rust
 • Zelfvertrouwen verhogen
 • Het startsein zijn voor een nieuwe gezonde levensstijl
 • Concentratie en mentale helderheid verbeteren
 • Helpen bij het stoppen met roken, koffie en alcohol
 • Zorgen voor een betere nachtrust
 • Slechte gewoontes doorbreken
 • Zorgen voor nieuwe creativiteit en inspiratie

Wil je meer achtergrond informatie over detoxen klik dan op de onderstaande link voor het gratis E-book.

Klik hier en bekijk het gratis E-book over detoxen


Intensieve detoxkuur (3-5-7 daagse sapkuur met klysma)      € 179,95                 

Detoxkuur basis (3-5 of 7 daagse sapkuur zonder klysma)     € 139,95