19 januari 2021

Hormonen in balans, online traject

 

 

Fit & vitaal

Online vitaliteitsprogramma

 

 

Ik coach je naar een gezonde relatie met eten, hormonaal evenwicht,
hoe  je stress de baas kunt zijn en de juiste mindset creëert voor een blijvend succes.

 

 

 

Voeding I Hormonen I Coaching

 

Fit & vitaal

 

Tijd is kostbaar.
Tijd komt namelijk nooit terug.
We krijgen ieder jaar, iedere week, iedere dag maar één keer.

Droom jij ook van een slanker lichaam en meer vitaliteit?

Droom niet je leven maar leef je droom

Herkenbaar?

Je leest veel over gezond eten en leven. Je wilt meer bewegen. Je leidt een druk leven en je wilt minder stress. Maar….op de één of andere manier weet je niet goed waar je beginnen moet en is het je niet gelukt om hier een blijvend succes van te maken. 

Het ligt niet aan jou dat het zo moeilijk is

Om je voedingspatroon te veranderen is niet alleen wilskracht nodig. Dit werkt slechts tijdelijk. Het is belangrijk om nieuwe gewoontes aan te leren. Gewoontes die makkelijk in je levensstijl passen, zodat je oude gewoontes vanzelf afzwakken en zullen verdwijnen.

Verwacht daarom ook niet dat alles in één keer lukt. Oefening baart kunst. Als je nog nooit een lekke band van je auto hebt verwisseld zal dat de eerste keer best lastig zijn. Het geeft je misschien de nodige stress en het kost tijd en energie om het karwei goed uit te voeren. Als je het echter 3 keer per week zou doen wordt het vanzelf een fluitje van een cent. Zo is het ook met nieuwe gewoontes.

Het zijn je hormonen die je ’s avonds naar de koelkast doen lopen of je aan een zak chips helpen. Je hormonen bepalen of je vet opslaat en waar je dit op slaat. Zodra het lichaam van binnen optimaal wordt gevoed zal dit merkbaar zijn aan de buitenkant. Je verliest overtollig gewicht, krijgt meer energie, een betere huid etcetera.

 

 

Jolande: “Ik heb al veel uitgeprobeerd om fit te worden”

Ik heb al veel uitgeprobeerd om fit te worden ( chronische Lyme en fibromialgie) en het was het allemaal net niet. Toch maar weer iets anders proberen en zo kwam ik bij Wilma terecht. Ben nu 5 weken bezig met het programma fit en vitaal en er gaat een wereld voor mij open. Voel me na heeeeel veel jaren weer energievol en eet nog eens super lekker. Ook mochten er wel wat kilootjes af ( wat niet het hoofddoel was) en dat gaat vanzelf. Wilma kan het goed uitleggen en heeft veel kennis in huis.

 

Ik snaaide ook in de hoop meer energie te krijgen

Ik weet het nog goed, het was zomervakantie 2013. Ik had meerdere operaties gehad voor mijn endometriose. Ik was moe, heel moe en hierdoor ging ik snaaien zodat ik snel energie kreeg om zo de dag door te komen en hiermee mijn vermoeidheid te fixen, om van de maandelijkse traktatie van migraine maar te zwijgen. De artsen, hoe lief ze het ook bedoelden kregen me niet van de klachten af. Later begreep ik waarom. Niet de oorzaak werd aangepakt maar symptomen. Ik besloot dat het anders moest. Eenmaal uitgekomen bij de hormoonfactor ben ik stap voor stap mijn voeding aan gaan passen. Veel meer groentes, minder vaak eten maar juist wel veel hoger in voedingswaarde waardoor mijn lichaam eindelijk weer gevoed werd in plaats van gevuld. Dat was best even schakelen. Ik ben van nature helemaal geen keukenprinses en koken was en is nog steeds niet mijn hobby.  Toch zette ik door. Waarom? Omdat ik direct merkte wat het op mijn lichaam deed. Ik had na een paar weken al veel minder klachten. Veel meer energie, minder opgeblazen buik en die migraine is nooit meer teruggekomen. De kracht van de hormoonfactor zit hem vooral in het niet dwingen je lichaam iets te moeten doen maar dat je je lichaam door de juiste voeding en leefstijl weer in balans brengt en doet wat het van nature moet doen en niets liever doet. 

Verander je voeding, verander je hormonen, verander je gezondheid

Je wilt het best uit jezelf halen: een fit, slank en energiek gevoel

Veel mensen leggen geen verband tussen klachten die ze hebben en hun hormonen. Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Hormonen zijn daarmee echte verkeersregelaars die in feite alles bepalen. Ze zijn echter zeer gevoelig voor omgevingsfactoren.  Door verkeerde voeding, te weinig/verkeerde beweging en te veel stress kan je hormoonhuishouding snel ontregelt raken.

Je zal zien dat wanneer je de juiste voeding tot je neemt, je veel minder suikerdips hebt, meer energie door de hele dag heen, je darmen veel rustiger worden en er veel meer rust over je lichaam komt. Immers je darmen die slecht voedsel voor hun kiezen krijgen geven signalen af naar de hersenen. Het lichaam heeft nog niet genoeg gegeten, dus honger. Dat gevoel van niet happy zijn, slecht slapen en de hang naar zoet is typisch iets van een lichaam dat uit balans is. Vaak wordt er gekeken naar hoe kom ik het makkelijkst van de klacht af maar juist door te kijken naar waarom je lichaam zeurt om zoetigheid en geen zin heeft in beweging pak je je klachten pas echt aan om er blijvend vanaf te komen. 

Hormonen worden in de lever afgebroken. Wanneer de lever dit niet of onvoldoende lukt (hier heeft de lever wel de juiste voedingsmiddelen voor nodig) blijven hormonen in het lichaam rondhangen en stapelen zich op. Dit geeft op zich al klachten al zal je niet meteen herkennen dat dit met je hormoonhuishouding te maken heeft. In je darmen worden stofjes gemaakt die zijn uitwerking in de hersenen hebben. Stofjes die jouw happy maken en een tevreden gevoel geven. Maar ook stofjes die jou aanzetten tot actie. Mocht je je afvragen waarom er niets uit je vingers komt dan begint je het nu misschien een beetje te dagen. Ja het zijn je hormonen die uit balans zijn doordat ze niet de juiste voeding, teveel stress of verkeerde beweging op hun bord krijgen. 

 


Roelien

Prima ondersteuning bij mijn nieuwe levensstijl. Ik voel me een gezonder en energieker mens. 

Hormonen en voeding
Voeding
Hormonen en voeding
hormonen
afvallen zonder dieet
Gedrag

Hoe zou je het vinden?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Eindelijk je gezonde gewicht bereikt zonder daarbij op dieet te gaan?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je nooit meer gefrustreerd raakt over wat gezonde voeding voor je is? 

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je regelmatig complimenten krijgt hoe goed je eruit ziet?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Bruist van energie en zo in staat bent om juist die dingen te doen om je dromen te verwezenlijken?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je hormonen voor je laten werken, zodat je kunt afrekenen van vage klachten en een opgejaagd gevoel?

Green check mark icon. Tick symbol in green color, vector illustration.

Je gezondheid een enorme boost geven, je immuunsysteem versterken en je zo energiek en vitaal voelen dat je nooit meer anders wilt?

Klinkt je dat als muziek in de oren?

Op dieet om af te vallen, het werkt. Maar niet voor blijvend succes. Dit vraagt om een andere aanpak!

Wat ga je doen?

‘Fit & vitaal’ is een online programma wat je doorloopt  in 10 weken. Ik ga je leren wat gezondere voedingskeuzes zijn, waarom afvallen tot op heden niet geleid heeft tot een blijvend succes en wat de invloed van hormonen is als het gaat om je gezondheid en vitaliteit en klachten. Je ontvangt elke week mail van mij met daarin iedere week een lesmodule, weekmenu en boodschappenlijstje. Zo blijft het overzichtelijk en direct toepasbaar. Het programma volg je in je eigen tempo en daarmee integreer jij nieuwe gewoontes die nodig zijn om zo ook echt je resultaat te zullen halen. De modules zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat jij je doel bereikt. Ik laat je niet aanmodderen want we gaan voor blijvend succes!

Weten is net hetzelfde als doen: 

 • Het is niet alleen lezen en geïnspireerd raken maar vooral ook toepassen en doen! Hoe actiever je met alle informatie aan de slag gaat hoe groter de kans op succes.
 • Je zult daarvoor dus echt in actie moeten komen, zelf weer de keuken in en het allemaal niet van andere zaken laten afhangen. 
 • Als je de informatie die ik je aanreik toepas zal je zeker resultaat boeken. “Kennis is macht” Hoe meer kennis je hebt over je hormonen in relatie tot  gezondheid, hoe meer invloed je hebt om dit zelf in de hand te hebben of krijgen.  

 

 

onlinepakket met 10 lesmodules over voeding, coaching, stress, afvallen en hormonen 

 

E-book met heerlijke recepten

 

volledig uitgewerkte weekmenu’s

 

kant en klare boodschappenlijstjes

 

Tussentijds e-mail ondersteuning

 

Gun jezelf die energieke en sprankelende vrouw te worden waar je zo naar verlangt

Afvallen zonder dieet door een gezonde hormoonbalans. Een einde aan misschien wel jaren tobben met je gezondheid. De strijdbijl begraven en leren hoe je gezonde voeding kan inzetten om hormonaal weer in balans te komen. Je bent toe aan rust in je hoofd en verlangt naar een ontspannen manier van leven waarbij je geen gebruik meer hoeft te maken van je wilskracht. Vastgeroeste patronen, overtuigingen en gedachtes mogen plaatsmaken voor nieuwe nieuwe patronen, overtuigingen en gedachtes. Je hebt het al zo vaak geprobeerd maar je weet dat het niet op eigen kracht lukt. 

Maak een einde aan de jarenlange strijd gun je jezelf dit prachtige cadeau. Ik coach je niet alleen  om je doel te bereiken, maar je ook om je alle tools te geven waarmee jij zelf de regie in handen krijgt. Dat je volledig het leiderschap over jouw gezonde relatie met eten en jezelf hebt. Laat je hormonen voor je werken want van je hormonen win je het nooit!

 

Johanna: “Dit had ik totaal niet verwacht!”

Fijne begeleiding, Geduld en aandacht, Leerzaam (veel tips), Je kan lekker jezelf zijn (niks is gek)
Wilma laat je ook lekker aan het denken zetten (als jezelf weer met een excuus kwam)
Ik heb na 10 weken mijn gewenste resultaat, 8 kg kwijt, veel meer energie!
Dit had ik zelf totaal niet verwacht!! Ik ben trots op mezelf. maar zonder Wilma was dit nooit gelukt !
Thanks!! Tot januari!!

 

Jouw investering in dit mooie programma

159 euro (incl BTW)

Veelgestelde vragen online coaching

Hoe lang duurt dit?
Het programma duurt 10 weken. Dus in principe kun je met 3 maanden klaar zijn. Echter, er zit geen verval limiet op het programma dus neem de tijd die jij nodig bent. Als het je bijvoorbeeld veel energie kost om je voedingspatroon aan te passen, kan je het stapje voor stapje doen. Net wat jij nodig bent om nieuwe dingen te integreren in je dagelijkse leven.
Ik heb het al zo druk. Kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

Ja, heel makkelijk zelfs omdat alles online is en je het in je eigen tijd en tempo volgt. Het programma is opgedeeld in 10 modules. Iedere week ontvang je een module. Zo houdt je het overzichtelijk en wordt je niet overspoeld met informatie in één keer. Je hoeft niet apart te koken, de recepten zijn geschikt voor het hele gezin. Dus geen ingewikkelde toestanden.

Is dit programma geschikt voor mij?

Dit programma is geschikt voor jou als:

 • Als je wilt afrekenen met vage klachten die samenhangen met je hormoonhuishouding, meer energie wilt en beter in je vel wil komen.
 • Je op zoek bent naar een voedingspatroon waar je tot je 80ste mee door één deur kan zonder dagelijks calorieën te tellen, koolhydraten bij te houden of voedsel af te wegen.
 • Je wilt afvallen en wilt begrijpen waarom je doet wat je doet. De juiste kennis is een voorwaarde om tot blijvend succes te komen.
 • Als je bereid bent om actief met de adviezen aan de slag te gaan.
 • Je het prettig vindt om online aan de slag te gaan in je eigen tijd en tempo. Eventueel kan je coaching bij dit programma krijgen zodat je niet alles op eigen houtje te doen.

 

Voor wie is dit niet geschikt?

Dit programma is NIET geschikt voor jou als:

 • Je niet actief aan de slag wilt gaan
 • Je geen verantwoordelijkheid neemt
 • je liever een pil neemt voor je klachten ipv naar de oorzaak te kijken
 • je van mening bent dat als het niet lukt, het altijd aan de omstandigheden ligt maar nooit aan jezelf.
 • je wel verandering wilt maar geen zin hebt om daar iets voor te doen of voor te laten.
 • een online programma niets voor jou is.
Welk resultaat mag ik verwachten?

Als je je openstelt voor alle informatie en hier actief mee aan de slag gaat dan:

 • zal je merken dan je na een paar weken geen behoefte meer hebt aan tussendoortjes
 • je energiedips verleden tijd zijn
 • je meer energie verdeeld over de hele dag hebt
 • je darmen veel rustiger worden en minder opgeblazen gevoel in je buik.
 • je zal afvallen zonder dan dit dan een strijd wordt. Immers het is geen dieet maar een verandering van levensstijl waarbij lekker eten een voorwaarde is om dit vol te houden.
 • je veel beter gaat slapen
 • inzicht krijgt in je intrinsieke motivatie en gedrag, waardoor terugvallen in oud gedrag minder snel voorkomt.
 • je eindelijk gaat snappen waarom je kiest voor de (voedings)keuzes die je maakt omdat je in dit programma gaat leren wat dit je oplevert.