23 november 2016

Zirbe

 

Val je moeilijk in slaap?
Lig je ‘s nachts vaak te woelen of slaap je onrustig?
Word je ‘s morgens ‘gebroken’ wakker?

Als je dit bekend in de oren klinkt is de kans groot dat jij bij de groep Nederlanders zit die kampt met slaapproblemen. Zelfs een derde van alle Nederlanders  slaapt slecht, wordt meerdere keren per nacht wakker en voelt zich daardoor de volgende dag niet fit. Jaarlijks slikken Nederlanders zo’n 200 miljoen slaap-en kalmeringstabletten om maar in slaap te komen. Goed voor de symptoombestrijding, maar de oorzaak neem je er niet mee weg.

Slaapproblemen zijn het gevolg van een verkeerde leefstijl. Door patronen die niet bij je natuur passen. Denk hierbij aan een verkeerd eetpatroon, beweegpatroon, ontspanpatroon, denkpatroon tot het dagelijks ontregelen van je bioritme. De hedendaagse mens leeft onnatuurlijk en onlogisch: we nemen een slaappil om in slaap te komen en drinken overdag cafeïne om wakker te blijven. Praktijk Hormoonbalans beseft maar al te goed dat dit grote gevolgen heeft voor je gezondheid.

’s Nachts herstellen we. Ons lichaam herstelt tijdens je slaap. Je lever, je darmen, je lichaamscellen, waar ze overdag hard moeten werken herstellen ze tijdens je slaap. Als je die niet genoeg krijgt herstel je dus niet genoeg of minder goed. Dit uit zich op allerlei manieren. De volgende dag ben je moe, je krijgt meer zin om te snacken omdat je verzadigingshormoon ghreline minder goed werkt. Te weinig slaap heeft veel invloed op ons immuunsysteem en suikerstofwisseling en kan veel lichamelijke processen in de war schoppen.
Voldoende slaap is belangrijk voor lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid van de mens.  Slaap je niet voldoende dan onderdruk je je immuunsysteem met meer kans op griep en ziekte.  Melatonine is je allergrootste antioxidant. Of anders gezegd: door een slechte slaap verouder je relatief sneller.

Veel mensen grijpen hierdoor naar melatonine supplementen terwijl er dikwijls helemaal geen melatonine tekort is.
De oorzaken kunnen verschillend zijn maar veelal is het te wijten aan psychische belasting en stress.

Praktijk Hormoonbalans heeft daarvoor iets bijzonders in huis. Speciaal uit Oostenrijk

ZIRBE– Koningin van de Alpen

Zirbe is 100% natuurlijk. Je slikt dus niets. Het is de geur van de etherische olie van de Alpenden die een positieve invloed heeft op ons lichaam, 1 tot 3 druppeltjes olie zorgen ervoor dat u ontspannen in slaap valt en uitgeruster weer opstaat. Zirbe is dus geen slaapmiddel maar de geur brengt het lichaam tot rust. De ZirbenWürfel of Zirbenspray kan hierdoor een bijdrage leveren aan een goede nachtrust.
De gezondheidsproducten uit 100% zirbenhout van de ZirbenFamilie, zijn ook uitermate geschikt voor slaapproblemen bij kinderen.

Ook  mensen met allergieën varen wel bij Zirbe vanwege antibacteriële werking.

Uiteraard is het ook goed om te proberen de mogelijke stressfactoren aan te pakken

 

 

Praktijk Hormoonbalans is trots om het enige verkooppunt in deze regio van de ZirbenFamilie in Nederland te zijn.

 

Zirbenhout kan deze positieve effecten hebben.

Verbetert de slaapkwaliteit (bijvoorbeeld bij slaapproblemen)

Verlaagt de hartslag met circa 3500 hartslagen per dag

Stimuleert de bloedsomloop

Verbetert het concentratievermogen

Werkt ontstekingsremmend

Bevordert het herstelvermogen

Is een weldaad voor het lichaam

Heeft een aangename geur en verbetert de luchtkwaliteit in huis

 

 

Het hout van de Zirbe (latijn Pinus Cembra) heeft zeer speciale eigenschappen. Deze eeuwenoude bomen groeien vlak onder de boomgrens op zo’n 1400 tot 2500 meter hoogte. Zirbehout heeft met zijn unieke etherische oliën een positieve werking op de mens, zowel op lichaam, als geest. Bij diverse instituten zijn verschillende positieve eigenschappen van het alpendennenhout wetenschappelijk aangetoond, zowel bij volwassenen als bij kinderen. (o.a. Joanneum Research Institutes Graz). Tijdens het slapen in een kamer met Zirbe vermindert bijvoorbeeld de tijd dat het lichaam nodig heeft om te herstellen. Ook daalt de hartslag met 3500 slagen per dag; dat staat gelijk aan een uur hartactiviteit per dag!

 

In Oostenrijk en Zwitserland ervaart en waardeert men al eeuwen de bijzondere werking van het hout van de ‘Koningin van de Alpen’. Er worden al sinds jaar en dag bedden, sauna’s en meubelen van gebouwd.
Hoogste tijd dat ook Nederland kennis maakt met de productenlijn die in Oostenrijk en omgeving enorm aan populariteit wint vanwege zijn bewezen positieve effecten!

 

 

De Zirbe heeft een bijzondere aantrekkingskracht

Als kind ging ik vaak naar Oostenrijk op vakantie. Ook nu kom ik nog graag in de Alpenlanden. Wat me altijd enorm verbaasde was dat ik de zuivere berglucht enorm kon waarderen en wat dit met me deed en nog altijd doet. De typische geur van deze bomen herkende ik uit duizenden. Toen ik eenmaal wist waar deze lucht vandaan kwam wist ik het meteen. Dit wil ik uitdragen. Dit puur natuur product sluit naadloos aan binnen het motto van mijn praktijk. Puur en onbewerkt, een product die onze gezondheid stimuleert. Zeker in de jachtige maatschappij waarin wij leven waar veel mensen gebukt gaan onder stress met alle gevolgen van dien. Ook bij mij staat er een würfel op het nachtkastje. Niet omdat ik slaapproblemen heb maar omdat ik de geur enorm kan waarderen

 

 

 

 

 

 

 

 

Zirbenwürfel € 33,90 (incl. flesje zirbenolie 10 ml)

 

 

 

 

 

 

 

Zirbenolie 20 ml € 19,90

 

 

 

 

 

 

 

 

Zirbenspray 100 ml € 19,90

 

 

 

Wilt u een product komen afhalen in de praktijk? Stuur dan van tevoren even een berichtje naar hormoonbalance@gmail.com of bel naar 06-11523903

Wilt u de Zirbe producten liever per post thuis geleverd krijgen? Dat kan. Stuurt u dan even een mail naar  hormoonbalance@gmail.com  en het wordt geregeld.

Je kunt je bestelling doorgeven hierboven bij de link. Geef in de mail duidelijk aan welk product je wenst af te nemen. Verzendkosten € 6,95. De olie past door de brievenbus. Verzendkosten € 3,95. Na het doorgeven van je bestelling ontvang je van mij een betaalverzoek. Na de ontvangen betaling wordt het product zo spoedig mogelijk thuisbezorgd.