6 juli 2022

Voeding en hormonen

Voeding en hormonen

 
  Vraag jij je wel eens af:

  • Wat is gezond eten nu precies?
  • Hoe kan ik op een gezonde manier afvallen?
  • Hoe beïnvloedt voeding mijn hormoonhuishouding?
  • Welke voeding is goed voor mij wanneer ik diabetes type 2 of een verhoogd cholesterol heb?
  • Hoe krijg ik meer energie?
IMG_4092

Eet jij omdat je iets lekker vindt of omdat het je dient?

Een volwaardige voeding is natuurlijk de basis. Het woord orthomoleculair betekent ‘de juiste bouwstenen van het leven’. Daar gaat het in de hedendaagse voedingsindustrie vaak mis. Industriële voeding staat bol van chemicaliën die jouw lichaam en je hormoonbalans niet dienen. Deze voeding bevat amper voedingsstoffen en veel bewerkingen die je lichaam niet herkent. Dit veel levert veel stress op voor je lichaam om dit te verwerken.
Mijn motto: eet niet minder maar beter!

hormonen en overgang

Goede voeding is informatie voor je lichaam

Wil jij jouw hormonen in balans brengen dan is het essentieel dat je overstapt op puur en onbewerkt eten. Dit betekent in de praktijk vers (het liefst biologisch) en zonder pakjes en zakjes. Door weer terug te gaan naar voeding die past bij ons lichaam zoals: verse groente, fruit, noten, zaden, knollen, vis, vlees en gevogelte zal het lichaam worden voorzien van voldoende bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Immers een lichaam wat vitaminen en mineralen tekort komt zal blijven zeuren om voedsel wat in de praktijk meestal neerkomt op snacks die veel suiker bevatten om het tekort zo snel mogelijk weg te werken en gaat zeker geen energie verspillen aan beweging. Wanneer het lichaam van binnen optimaal wordt gevoed zal dit merkbaar zijn aan de buitenkant. U verliest overtollig gewicht, krijgt meer energie, betere huid etcetera.

Breng je hormonen in balans met de juiste voeding

Voeding heeft een grote impact op de werking van je hormonen. Zo kan bepaalde voeding je bloedsuikerspiegel teveel verstoren, bevatten sommige voedingsmiddelen waardevolle stofjes om specifieke hormonen af te breken zodat deze zich niet gaan stapelen in je lichaam. Kortom: weten hoe voeding je hormonen je hormonen beïnvloed en de manier waarop jij je leven leidt is van grote waarde op de hormoonhuishouding en hoe jij je voelt.

Ben jij benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is gesteld? Kom erachter waar jij staat met de gratis hormoonbalans check.